چگونه ازدواج موفقی داشته باشیم؟

ساخت وبلاگ

ازدواج عامل به وجود امدن خانواده تکثیر وبقای نسل است ودر ادیان توحیدی و به ویژه دین مبین اسلام از قداست ویژه برخوردار است واگر باشرایط لازم واگاهی کافی صورت گیرد اثرات مهمی برسلامت افرادواجتماع میگذارد .

پیشگیری از بسیاری از مشکلات بهداشتی نظیررشد بی رویه جمعیت و تولد کودکان ناهنجار را میتوان با برنامه ریزی صحیح از دوران قبل از ازدواج شروع نمود . شرایط لازم برای ازدواج رسیدن به بلوغ اجتماعی -انگیزش وداشتن اطلاعات است. برای اینکه ازدواج بنای مستحکمی داشته باشد باید براساس توافق طرفین و بررسی خانواده ی انها صورت گیرد. لازمه این امر است که طرفین معیار های مناسبی برای انتخاب همسرتعیین نمایند و به بررسی و مشورت با دیگران جهت آگاهی از ویژگی های فرد مقابل وتطابق ان با معیارهای خود بپردازند .

 رسیدن به بلوغ اجتماعی

هرانسانی سه مرحله از بلوغ را طی میکند . بلوغ جسمانی- بلوغ روانی و بلوغ اجتماعی . بلوغ جسمانی عبارت است از آغاز تغییر درسطح هورمون های جنسی که باعث تغییرات جسمی و روانی میشود وتحت تاثیر عواملی نظیر آب وهوا٬شرایط اقلیمی ٬وراثت وتغذیه وغیره می باشد. بلوغ روانی عمدتا ۳ تا ۴ سال پس ازبلوغ جسمانی اتفاق می افتد نوجوان در این مرحله دارای ثبات وآرامش نسبی روانی هستند . در این مرحله با تسلط نسبی روان برجسم حالت خود شیفتگی و بروز عشق های رمانتیک افزایش می یابد. بلوغ اجتماعی آخرین مرحله بلوغ است که حدود ۳-۴ سال پس از بلوغ روانی ایجاد میشود در این مرحله احساس مسئولیت نسبت به دیگران ٬غلبه بر احساس ٬علاقه به ازدواج وبرقرای روابط عمیق وپایدار در فرد به وجود می آید .

انگیزش

برای ازدواج موفق لازم است وازدواج بدون انگیزه ٬ازدواج تحمیلی است

داشتن اطلاعات

آگاهی از علایق ٬توانمندی ها ونواقص خود ٬آگاهی از ساختار روانی زن ومرد که میتواند به تفاهم ودرک متقابل کمک نماید و داشتن اطلاعات در مورد نقش هاووظایف خود در زندگی مشترک به شروع یک زندگی موفق ٬کمک میکند . آگاهی زوجین از آنچه باعث تحکیم یا تخریب ارتباط در زندگی زناشویی میشود به موفقیت آنان در زندگی مشترک کمک می کند.

زندگی صحنه ی یکتایی هنرمندی ماست

هرکسی نغمه ی خود خوانداز صحنه رود

  صحنه پیوست به جاست

ای خوش ان صحنه که مردم بسپارند به یاد

نحوه ارتباط موثر وموفق زن ومرد:

- رفتار های خوشایند یکدیگر را به خاطر بسپارید . با حساسیت های هم آشنا شوید وبه آن ها احترام بگذارید .از رفتارهایی که ایجاد حساسیت میکنند اجتناب کنید.

-اغلب اختلافات ناشی از سوتفاهم است واختلاف طرز تلقی ها است ولزوما به معنی بدسرشتی نیست .

-آداب گفتگو را رعایت کنید :

به صحبت طرف مقابل خوب گوش کنید

حرف طرف مقابل راقطع نکید

احترام ونزاکت رادرهرحال رعایت کنید

-درصورتی که خیلی عصبانی هستید ٬بهتر است بحث وحل اختلاف رابه زمان دیگری واگذار کنید در صورت عصبانیت شدید نمیتوانید منطقی باشید وممکن است کاری کنید یا حرفی بزنید که بعدا پشیمان شوید . به یاد داشته باشید:

برای اینکه قلب کسی را که خیلی دوست دارید بشکنید ٬یک کلمه کافی است ولی برای رفع این جراحت زمان طولانی راباید صبرکنید.

درمواقع عصبانیت صحنه راترک کنید چند نفس عمیق بکشید وبه جای صحبت با یکدیگر ٬ازقلم وکاغذاستفاده کنید . در این صورت منطقی تر خواهیدبود .

-به جای استفاده از گوشه وکنایه و شکایت وانتقاد درخواست خودتان را واضح بیان کنید

-درخواست خود را با جملاتی که "من"دارد بیان کنید ( مثلا من دوست دارم ....)استفاده از توجملات را سنگین وتهاجمی می کند. 

-نشان دهید که یکدیگر را دوست دارید

-به یکدیگر وفادار باشید

-اگرخصوصیات همسرتان با خصوصیات شما مطابقت ندارد دلیلی بر بدبودن اونیست.

زنان نیازمند:توجه ٬درک شدن ٬احترام واعتبار(توجه مردان به زنان به خصوص در جمع به زنان اعتبار می بخشد) ٬صمیمیت٬ قوت قلب (بگویید دوستش داری و تنهایش نمیگذارید ) ٬ مرد مقتدر وصحبت کردن هستند.

مردان نیازمند: احساس قدرتمندی وتوانمندی ٬ مورد اطمینان و اعتماد بودن (باسپردن بسیاری از کارها به او ) ٬ پذیرش (مرد اگر مورد پذیرش قرار گیرد به اوج میرسد) ٬ قدر شناسی ٬ تحسین٬تصدیق٬تشویق هستند . زندگی مشترک شما آغاز زندگی های دیگر است .اغلب موارد ابتدای ازدواج به علت عدم شناخت زوجین از یکدیگر وعدم اطمینان به تداوم زندگی زناشویی زمان مناسبی برای بچه دار شدن نیست . علاوه بر این وجود مشکلات اقتصادی ٬اجتماعی و روحی ناشی از ایجاد مسئولیت جدید این فرایند را مشکل تر هم میکند.  فرزند شما باید در محیطی گرم وصمیمی وتاحدامکان به دور از مشکلات متولد شود .لذابرنامه ریزی برای تعداد فرزندان ٬زمان تولد٬ فاصله ی آن ها و نحوه ی انجام این فاصله گذاری یکی از ارکان اساسی زندگی موفق شما در آینده خواهد بود. به گفته ی روانپزشکان به علل پیش گفت ٬سه سال اول ازدواج زمان مناسبی برای بچه دار شدن نیست .

برخلاف باور عمومی که تولد فرزند منجر به حل اختلافات زناشویی میشود٬ برعکس با توجه به بروز مسئولیت و تغییر وضعیت خانواده ممکن است ٬این اختلاف را دامن بزند . همچنین هیچ بیماری روانی با تولد فرزند بهبود نمیابد و با توجه به تغییر شدید ایجاد شده در نقش اجتماعی فرد اغلب این اختلالات را تشدید میکند .

به خاطر داشته باشید"

آینده جایی نیست که فردا به آن جا میرویم بلکه جایی است که از هم اکنون آن را می سازیم . می توان با چاره اندیشی و برنامه ریزی صحیح فردایی درخشان و زیبا را ترسیم کرد.

بهداشت وسلامت...
ما را در سایت بهداشت وسلامت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : یگانه خراسانی behdashtvasalamat بازدید : 393 تاريخ : پنجشنبه 3 بهمن 1392 ساعت: 20:46