هیپو تیروئیدی نوزادان

ساخت وبلاگ

کم کاری تیروئید نوزادان یا هیپوتیروئیدی

بیماری کم کاری مادرزادی تیروئید که شایع ترین علت عقب ماندگی ذهنی در نوزادان می باشد ، بر اساس مطالعات انجام شده از حدود 4 سال قبل توسط دانشگاه های علوم پزشکی شیراز ، اصفهان ، شهیذ بهشتی تهران در هر 400 تولد زنده یک نوزاد مبتلا به کم کاری ماذرزادی  تیروئید میباشد . که میتوان با درمان بسیار ساده و سریع در مدت کمتر از 28 روز بعد از تولد از عواقب خطرناک این بیماری جلوگیری کرد .

 

سیستم  غربالگری نوزادان مجموعه ای از حداقل 6 نوع  فعالیت عمده است :

1.انجام نمومه گیری

2. انجام آزمایش

3. پیگیری ئ تایید نتیجه آزمایش

4.تشخیص بیماری

5.درمان و مراقبت بیمار

6. پایش و ارزیابی برنامه

 

نمونه گیری:

1- تنظیم و تکمیل فرم ثبت نام مشتمل است بر :

الف) سن نوزاد

ب ) مشخصات مادر

ح) سابقه بیماری

از نکات مهم سن نوزاد است که باید نوزاد حتما 3 تا 5 روزه بعد از تولد به مراکز نمونه گیری معرفی شود . از آنجایی که نوزادان قاعدتا یک روز بعد از تولد از زایشگاه ترخیص می شوند بنابراین حتما باید بین 3 تا 5 روز بعد از تولد به مراکز نمونه گیری مشخص شده مراجعه کنند . چون در هنگام تولد نوزاد  با یک پدیده افزایش TSH مادری ( هورمون تحریک کننده تیروئید ) روبروست که پس از گذشت زمان کاهش می یابد .

انجام نمونه گیری به سه صورت ممکن است :

1-وریدی که مزایا و معایبی دارد : از جمله مزایای آن انجام آزمایش های لازم  روی نمونه قابل انجام است  و در غربالگری مثبت تشخیص داده شده کاربرد دارد ، اما از معایب این روش آلودگی خونگیری و هزینه بری آن است .

2- بند ناف : با توجه به پدیده بحران TSH  که در بدو تولد نوزاد با آن رو به رو هستیم عملا غیر قابل انجام میباشد

3- پاشنه پا : بهترین گزینه مطرح می باشد . زیرا که بسیار سهل و آسان میباشد و مشکل آلودگی ندارد . هزینه بری کمتری دارد . و هر سه بیماری غربالگری TSH- G6PD-PKU قابل انجام است . بنابراین به راحتی سه قطره خون از پاشنه پا نوزاد توسط لانست یک بار مصرف ، روی کاغذ مخصوص گاتری گرفته می شود .

 

بهداشت وسلامت...
ما را در سایت بهداشت وسلامت دنبال می کنید

برچسب : هیپو تیروئیدی,هيپو تيروئيديسم,هیپوتیروئیدیسم,هیپو تیروئیدی نوزادان,هیپو تیروئیدی تحت بالینی,هيپوتيروئيدي,علائم هیپو تیروئیدی,علل هیپو تیروئیدی,بیماری هیپو تیروئیدی,علائم بیماری هیپو تیروئیدی, نویسنده : یگانه خراسانی behdashtvasalamat بازدید : 107 تاريخ : چهارشنبه 31 شهريور 1395 ساعت: 6:02