مشکلات دوران بارداری

ساخت وبلاگ

1)خونریزی ها

هر نوع خونریزی هنگام بارداری غیرطبیعی است . علل خونریزی در نیمه اول حاملگی (20 هفته اول ) عبارتند از : سقط ،حاملگی خارج رحم یا بچه خوره (مول) و در نیمه دوم حاملگی به علت جفت سرراهی و جداشدن زودرس جفت می باشد که تمامی موارد خطرناک میباشند و در صورتیکه مادر دچار لکه بینی و یا خونریزی شود باید سریع او را ارجاع داد . 

2) کم خونی

یکی از شایع ترین مشکلات در اغلب کشورهای در حال توسعه کم خونی مادر در دوران بارداری است . آمار نشان می دهد که 60 درصد زنان در سراسر جهان کم خون هستند . ضمنا 40 در صد مرگ ومیر هنگام زایمان ناشی از کم خونی شدید فقر آهن میباشد . کم خونی موجب زایمان زودرس ، وزن کم هنگام تولد ، تشدید خونریزی و افزایش عفونت هنگام زایمان می شود .

تعریفهموگلبین زن حامله به 11 گرم درصد یا کمتر برسد
علائم

خستگی و ضعف

رنگ پریدگی پوست ، زبان ، مخاط زیر پلک چشم ف بسترناخن

تنگی نفس و طپش قلب

ناتوانی در فعالیت و راه رفتتن

اقدامات لازم

طبیعی:

مخاط زیر پلک چشم رنگ پریده نیست

هموگلبین بیش از 11 در صد است

روزانه یک عدد قرص سولفات فرو (از ماه پنجم بارداری به بعد ) و نصف قرص اسید فولیک از ابتدای بارداری تجویز شود .

 

خفیف :

مخاط زیر پلک چشم رنگ پریده است

هموگلبین بین 10 تا 11 درصد است

روزانه یک عدد قرص سولفات فرو صبح و یک عدد شب و نصف قرص اسید فولیک تجویز کنید . بعد ا یک ماه بیمار را جهت اندازه گیری هموگلبین به مرکز آزمایشگاه ارجاع دهید .

 

متوط تا شدید

مخاط زیر پلک چشم به شدت رنگ پریده است

میزان هموگلبین کمتر از 10 درصد است .

بیمار را جهت بررسی کم خونی به پزشک ارجاع میدهیم

 

3)بیماری های قلبی:

بیماری قلبی یکی از مهمترین علل مرگ و میر مادران می باشد که یک درصد بارداری ها را دچار عارضه می کند . تغییرات قلبی عروقی که به طور طبیعی در دوران بارداری ایجاد می شود . اثر شدیدی بر بیماری های قلبی می گذارد از جمله این تغییرات افزایش برون ده قلب و افزایش تعداد ضربان قلب است . بنابراین هنگامی که خانمی با بیماری قلبی تمایل به بارداری داشته باشد باید تحت مشاوره قرار گیرد . و برای طی کردن این دوران باید تحت نظرپزشک متخصص باشد .

چند توصیه جهت پیشگیری از عوارض قلبی :

1- محدودیت فعالیت : خانم  باردار نباید کارهای سنگین انجام دهد و هر شب به مدت ده ساعت بخوابد و پس از هر وعده غذایی به مدت نیم ساعت دراز بکشد

2- جلوگیری از عفونت |: اقدام در زمینه جلوگیری از عفونت ریوی و تنفسی و در صورت بروز نشانه های عفونت باید سریعا به پزشک مراجعه کند .

3- تغذیه: از رژیم غذایی مادر مواد حاوی سدیم (نمک طعام  و...) باید حذف شود.

4- محل زایمان : زایمان این مادران حتما باید در مراکز مجهز انجام شود

 

عفونت ادراری :

میکروب بیش از حد طبیعی در ادرار را عفونت ادراری گویند . به علت آثار هورمونی و تغییراتی که به طور طبیعی در دستگاه ادراری زن باردار بوجود می آید و همچنین به علت فشار رحم به حالبها و مثانه این زنان شرایط مساعدی برای ابتلا به عفونوت های ادراری دارند .

مسمومیت حاملگی :

مسمومیت حاملگی به دو صورت پره اکلامپسی و اکلامپسی تعریف می شود .

پره اکلامپسی : عبارتست از فشارخون بالا همراه با وجود پروتئین (آلبومین ) در ادرار یا فشار خون بالا همراه با ورم اندام ها و زیاد شدن غیر معمول وزن بدن یا فشارخون بالا همراه با ورم و پروتئین در ادرار که ممکن است خفیف و یا شدید باشد .اگر این علائم همراه با تشنج باشد اکلامپسی است .

فشار خون بالا در دوران بارداری را می توان به شرح زیر بیان نمود :

الف- فشار خونی است که میزا ماکزیمم آن 140 میلی متر جیوه یا بالاتر و یا مینیمم آن 90 میلی متر جیوه یا بالاتر باشد .

ب - فشار خونی است که در مقایسه با فشار خون قبلی میزان ماکزیمم آن 30 میلی متر جیوه و میزان مینیمم آن 15 میلی متر جیوه افزایش یافته باشد .

دیابت و حاملگی

دیابت در باردری به دو شکل رخ می دهد :

1- ابتلا به دیابت در حین باردری

2 - ابتلا به دیابت قبل از بارداری

تعریف دیابت حاملگی :

عدم تحمل کربوهیدراتها به درجات مختلف که برای اولین بار طی بارداری بروز کرده یا تشخیص داده شود را دیابت حاملگی گویند .

بهداشت وسلامت...
ما را در سایت بهداشت وسلامت دنبال می کنید

برچسب : مشکلات دوران بارداری,مشكلات دوران بارداري,مشکلات شایع دوران بارداری,مشکلات روحی دوران بارداری,مشکلات روانی دوران بارداری,مشکلات گوارشی دوران بارداری,مشکلات اوایل دوران بارداری,مشکلات معده در دوران بارداری,مشکلات پوستی در دوران بارداری,مشکلات گوارشی در دوران بارداری, نویسنده : یگانه خراسانی behdashtvasalamat بازدید : 95 تاريخ : چهارشنبه 31 شهريور 1395 ساعت: 0:58